Serbian

Za mame, tate ,bake , dede i unuciche

This slideshow requires JavaScript.

Za one koji vole da se kupaju ispred svoje kuche i mrzi ih da se spremaju za plazu

Za one koji vole ribe I da ih sami pecaju i spremaju na rostilju

Za one koji znaju da uzivaju u prirodnoj ladovini na svojoj terasi

Villa Elza na samoj obali Ohridskog jezera u srcu ribarskog naselja Kaneo, pet minuta pesice od crkvice Sv Jovan Kaneo, katedrale Sv Sofija i centra Ohrida pruza sve uslove za prijatan odmor cele porodice sa malom decom (moze i kuca). Ova lepa i prostrana kucha od 120 kvadrata ima tri spavache sobe sa sedam lezajeva na gornjem spratu i dva kupatila. Na donjem spratu je starinska velika kuhinja , moderno opremljena povezana sa dnevnim boravkom u autenticnom ohridskom stilu sa kablovskom televizijom i internetom.

Ispred kuche su dve siroke terase na dva nivoa. Donja terasa je privatna plaza. U neposrednoj okolini je nekoliko prijatnih restorana I dve velike i uredjene plaze.

Istorija

Villa Elza je prva uopste izgradjena vikend kucha na obali Ohridskog jezera, daleke 1962 godine. Prica o njenoj izgradnji i ribarskom zaseoku Kaneo iz tog doba je prikazana na zidovima uz stepeniste.
Kuchu je izgradio poznati makedonski I jugoslovenski glumac iz tog vremena Ilija Dzuvalekovski I njegova zena Elza. Zato su I naslednici resili da je nazovu Villa Elza. Na njenoj terasi kao gosti boravili
su njihovi prijatelji, slavni srpski I jugoslovenski glumci, Djuza Stoiljkovic, Olivera Markovich, Olga Spiridonovich, Miodrag Petrovich Ckalja, i mnogi drugi.

One thought on “Serbian

  1. Ljepo je biti deo ovog mesta…imali smo preljepe i nezaboravne trenutke u ovoj vili i nadamo se da se uskoro ponovo vidimo ,da osjetim talase Ohrida nocu dok spavam na samom jezeru…….:)

    pozdrav Branko iz Tuzle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s